Софтвер за уредување на фотографии во Северна Македонија

Desktop$67/mo

Desktop, Mobile, FreeFREE

Free, Free trial, OnlineFREE

Free trial, Online, DesktopFREE

Free trial, Online, Mobile$7.99/mo

Free, OnlineFREE

Desktop$29,99/mo

Free, DesktopFREE

Desktop, Free trialFREE

Desktop, Mobile$9.99/mo

Софтвер за уредување фотографии: Што е најдобро за почетниците?

Најдобар начин за уредување на вашите фотографии е со софтвер за уредување фотографии. Постојат многу опции таму, па како знаете која е најдобрата? Сè зависи од тоа што се обидувате да постигнете, од квалитетот на вашите слики и од она што го барате во програмата. Оваа статија ќе разгледа неколку од најдобрите програми за уредување фотографии што денес може да се преземат бесплатно на Интернет. Исто така, ќе прегледаме неколку програми што чинат пари за преземање.

Ако барате уредник на фотографии на Google, ќе видите долг список на избори. Повеќето луѓе едноставно се држат до бесплатните, затоа што претпоставуваат дека е најдобро. Motor е лесно најдобриот бесплатен уредник на фотографии во иднината. Претходниот носител веќе е нокаутиран, а новиот предизвикувач сега владее со ковчегот.

Gimp е најдобар бесплатен софтвер за уредување фотографии за почетници. Тоа е многу едноставна програма, но напредните корисници можат да ги засукаат ракавите и да станат експерти за малку време. Интерфејсот е прилично чист, а повеќето напредни корисници можат да работат преку упатства за брзо да се обесат. Една од најдобрите работи во врска со Gimp е неговиот интерфејс, бидејќи е едноставен и лесен за навигација низ него. Ова значи дека почетниците можат да поминат повеќе време за да дознаат како да направат промени и да не се грижат за техничките работи.

Една од најголемите недостатоци на Gimp е тоа што не поддржува вид на комплексни уредувања што се можни со понапредни програми како Adobe Photoshop. Всушност, повеќето професионални фотографи сметаат дека дури и ГИМП има ограничени можности кога станува збор за уредување. Сепак, повеќето почетници не се сериозни во намерата да станат професионален фотограф и тие со текот на времето ќе ги научат триковите за занает. Значи, иако GIMP не е наменет за професионални фотографи, тоа е одлично за оние аматери кои сакаат само да изменат некои слики. Ова може да ги направи многу попријатни со напредното уредување и во иднина.

Photo Editor Pro е веројатно најдобрата програма за уредување и за почетници и за напредни фотографи, според мое мислење. Бесплатно е (освен некои месечни претплата), а вградениот уредувач на фотографии е еден од најдобрите наоколу. Оваа програма е лесна за учење и работи на позадината за да не се грижите за префрлување апликации. Всушност, можете да направите пауза од уредувањето фотографии за да завршите работа, бидејќи програмата користи само околу 10% од меморијата на вашиот компјутер.

Се разбира, за фотографи кои се сериозни во врска со софтверот за уредување фотографии, не постои замена за сопствената програма на Adobe, која се нарекува Фотор. Впрочем, Фотор е развиен од професионални фотографи и е дизајниран да биде лесен и интуитивен за фотографи од сите нивоа на вештини. Ова е исто така една од најдобрите програми за почетници за работа, бидејќи работи исто како и Photo Editor Pro, но е поевтина.

Ако сте нови со gimp, можеби ќе сакате да започнете со Photoshop. Меѓутоа, ако имате искуство со Photo Editor Pro или други верзии на gimp, можеби ќе сакате да започнете со бесплатен пробен период на Fotor. И покрај тоа што Фотор не е бесплатен, многу фотографи сè уште сметаат дека тој е најдобриот бесплатен софтвер за уредување фотографии наоколу. И ако користите редовно Фотошоп, ќе откриете дека Фотор е лесен за работа и разбирање. Интерфејсот е многу исправен, што им олеснува на почетниците брзо да соберат.

Сепак, на крајот на денот, се сведува на она што е најдобро за вашите индивидуални потреби. Постојат десетици различни софтверски програми за уредување фотографии, па без оглед на вашите потреби, треба да ја разгледате секоја програма во врска со вашиот бизнис со фотографии. Некои програми може да ве привлечат повеќе од другите. Ако имате искуство со Photo Editor Pro, можеби ќе сакате да размислите за платена верзија. Ако никогаш не сте работеле со gimp, можеби ќе сакате да пробате бесплатен пробен период за да видите како работи.

© Copyright 2021 mkbestphotoeditors.online - All Rights Reserved