Отстранете ја позадината во Северна Македонија

Desktop$67/mo

Desktop, Mobile, FreeFREE

Free, Free trial, OnlineFREE

Free trial, Online, DesktopFREE

Free trial, Online, Mobile$7.99/mo

Free, OnlineFREE

Desktop$29,99/mo

Free, DesktopFREE

Desktop, Free trialFREE

Desktop, Mobile$9.99/mo

Совети за фотошоп - добијте јасни транспарентни позадини

Во суштина, отстранувањето на позадина е метод со кој се маскира слика со бришење на остатокот од просторот во позадина. Во суштина, техниката резултира во полесна и почиста слика што помага да се нагласи главниот предмет. Таквите услуги сега станаа задолжителни за повеќето интернет-пазари каде што се објавуваат фотографии од производи и постепено станаа стандард на индустријата за Интернет. Тоа е прифатлива услуга и одличен начин да се подигне обична слика во нешто спектакуларно и многу прилагодливо.

Кога барате добар отстранувач на позадина, паметно е да се обратите за оној што нуди неколку опции, бидејќи тоа ќе понуди поголема флексибилност во однос на прилагодувањето. Можете исто така да експериментирате со разни алатки пред да се решите на една одредена програма. Ова ќе ви овозможи да ги истражите различните поставки, графички опции и формати на датотеки поддржани од софтверот. Меѓутоа, ако барате полесна опција и сакате задачата да биде поедноставена, тогаш треба да се одлучите за онлајн алатка што е лесна за употреба. Една таква алатка е соодветно именувана како „Фотошоп брзо отстранување“.

Оваа програма е програма што може да се преземе бесплатно од веб-страницата на Adobe. Работи во два чекора - прво, ги отстранува сите позадини од вашата слика и добиената „чиста“ слика ја покажува само белата позадина. Второ, ги детектира сите слоеви што ги содржат позадините и по отстранувањето на целата позадина, се прикажува новата избрана слика на позадината. Очигледно, оваа алатка може лесно да се искористи за да се отстранат сите позадини од вашата слика и да се создаде чиста и јасна слика.

Алатката може да се користи и за поправка и замена на боите што недостасуваат или за прилагодување на контрастот и осветленоста. Вие едноставно ја избирате позадината што сакате да ја отстраните и програмата ќе ви даде широк спектар на претходно дизајнирани шаблони за да одговараат на вашиот вкус. Едноставно, изберете ја точната слика во прозорецот за уредување, изберете ја позадината што сакате да ја замените или прилагодите и кликнете на копчето „преобликување“ за да ја замените позадината со новата слика. Во зависност од квалитетот на оригиналот, новата слика треба да изгледа точно како оригиналната. Понатаму, програмата има алатки кои ви овозможуваат да ја прилагодите бојата на вашата позадина, додека го одржувате нејзиниот оригинален изглед.

Кога ја користите оваа алатка за отстранување позадина, имајте предвид дека ефектот нема да работи правилно ако се смени фокусната точка на сликата. На пример, лицето на една личност може да се премести на друг дел од рамката и ефектот сè уште да се задржи. Значи, секогаш уредувајте ја сликата според нејзините вистински димензии и одржувајте го центарот на фокусот на сликата. Исто така, имајте на ум дека ефектите од оваа техника најдобро ќе функционираат со рамни слики (оние што немаат градиенти или сенки) и слики со сива скала. Ефектите нема да бидат толку ефикасни ако сликата е обоена или се мие.

Чекор 4 - Изберете нов преден план: Во четвртиот чекор, едноставно ќе го изберете новиот преден план во прозорецот за уредување. Seeе видите три јазичиња - едно за избор на форма што сакате да ја користите како позадина за избраниот дел од вашата слика, едно за бојата што сакате да ја користите за новата позадина и, конечно, една за режимот на мешавина. Ова последно јазиче содржи разни опции за мешање, што ви овозможува да ја промените добиената слика со поголема транспарентност. Режимот на мешавина што ќе го изберете ќе одреди кои бои ќе се користат за да се пополни празниот простор каде што обично би била позадината.

Откако ќе изберете преден план, треба да го направите главниот фокус на вашата слика. За да го направите ова, разочарете ја сликата. Кликнете на иконата за незаситеност за да ги извадите боите или нијансите на избраната боја. Потоа, изберете ги сите места со кои сакате да играте и дајте им мек, проlирен допир. Ако сакате позадината да има многу поинаков ефект, можете да креирате маска за изборот што штотуку сте го направиле.

Со четирите горенаведени чекори, сега не треба да имате проблем да извршите отстранување на позадината на сликата со користење на Photoshop. Само зачувајте ја сликата и испробајте ја на други луѓе. Обидете се со различни вредности за џебот и видете какви резултати добивате. Ако не сте задоволни со резултатите, едноставно откажете ги местата што не ви се допаднаа и вратете се на чекор еден и обидете се повторно. Можеби ќе бидат потребни неколку обиди да се добие јасна транспарентна позадина, но тие нема да ве чинат ништо, освен малку од вашето време.

© Copyright 2021 mkbestphotoeditors.online - All Rights Reserved